För ett bra uteliv behöver du riktiga skor. Det kan vara vandringskängor eller stövlar som håller foten varm, är vattentåliga och som du kan gå i hela dagen utan problem.

Skaffa jaktkängor och vandringsskor online

Dina skor påverkar hela kroppen. Oavsett om du ska jaga eller vandra i fjällen är riktiga skor en förutsättning för en skön upplevelse. När du köper märken som Lundhags, Crispi och Meindl så är det en investering. Skor som håller i många år. De klarar också att uppfylla vad de har lovat: att vara vattentäta, ge rätt stöd och hålla kylan ute. Utgå från vad som passar dig bäst. Är det främst vattentäta skor som du behöver? Är det varma skor när du sitter på pass? Eller är det vandringskängor som ger dig bra stöd och håller foten torr när du gör långa strapatser. Gå in på AstroSweden och köp jaktkängor och vandringskängor till både dig och din familj. De har skor för både män, kvinnor och barn.

Skog och mark

Det är härligt att komma ut i naturen. Det är både avslappnande samtidigt som det ger mycket energi. Ju bättre kläder du har, desto roligare blir det. Det gäller också om du vill att din partner eller dina barn verkligen ska gilla att följa med på en vandring, sova i tält, bestiga berg eller jaga. Att hålla sig torr och varm gör stor skillnad för hela upplevelsen. Förutom bra kängor så är det klokt att satsa på en skaljacka som fungerar året om, liksom bra byxor. Med tåliga kläder kan du utan problem gå igenom ris, vada över en bäck och rutscha ner för en stenhäll.

Eget biobränsle

Muskelkraft är det bästa biobränsle som finns. Genom att förflytta sig till fots, istället för att använda maskiner, så minskar du på dina klimatavtryck, sparar pengar och tar samtidigt hand om din hälsa. Om möjligt kör du på biobränsle eller med elbil för att ta dig ut i naturen. Det är viktigt att ha en helhetssyn på upplevelsen och försöka påverka naturen så lite som möjligt. Genom att röra dig till fots kommer du inte heller ha samma påverkan på naturen som om du kör snöskoter, fyrhjuling eller motocross. Du mår också mycket bättre av att använda kroppen. Få bli trött, bygga upp muskler och tvinga kroppen att klara rejäla påfrestningar. Det gör dig starkare som person och du kommer få uppleva så mycket mer i livet.