I dagens moderna samhälle finns det många sätt att bidra till en bättre miljö, inte minst när det kommer till bilar och olika färdsätt. Dock är det långt ifrån alla som har råd att köpa en helt ny elbil eller laddhybrid, vilket gör att många tvingas köra äldre bensindrivna bilar. Tack vare smarta finansieringslösningar kan man ändå göra ett klimatsmart val utan att äventyra sin ekonomi.

Bra val för miljön och plånboken

Nu kan du som varken vill eller kan betala för en ny elbil eller laddhybrid istället leasa en bil. Genom att ansöka om Mitsubishi privatleasing får du köra en sprillans ny bil utan att din ekonomi blir lidande. Betala endast en mindre månadskostnad och få alla fördelar med att äga och köra en ny bil, fast utan ägaransvar.

Fördelarna med att leasa en bil istället för att köpa den är att man slipper oroa sig för värdeminskningen av fordonet samt servicekostnader. Det är bara att hyra och köra till en fast månadskostnad fram tills leasingperioden är slut. Dock förutsätter det att du håller dig till leasingavtalen som gäller för bilen. Med andra ord slipper du ägaransvar för bilen, men du måste ta det fulla ansvaret för att leva upp till det som står i leasingavtalen för att slippa onödiga tilläggskostnader.

Byt bil oftare med noll klimatpåverkan

Genom att hyra en bil får du möjlighet att prova hur det är att köra olika bilmodeller utan att behöva betala onödigt mycket för det. Att privatleasa en bil innan ett bilköp kan därför vara ett smart sätt att prova ut olika bilar och modeller för att komma fram till vilken som passar bäst för dig och din vardag. Då slipper du att själv stå för kostnader för billån, service eller värdeminskning av bilen under processen. Att köpa en ny klimatsmart bil är dessutom väldigt kostsamt och därför gäller det att bli nöjd med sitt bilköp när man väl väljer att slå till.

Att hyra en bil i spekulationssyfte istället för att köpa en ny är ett bra miljöval. Det innebär nämligen att samma bil kan återanvändas flera gånger, vilket gör att det inte behöver tillverkas nya bilar för att fylla den funktionen. Men oavsett om du privatleasar en bil för spekulation eller för att göra din vardag enklare så är det alltid ett bättre alternativ att hyra framför att köpa.